Hans Jensens Vej 5, 2900 Hellerup

Charmerende og centralt beliggende palæejendom anno 1926

Kvarteret:
Hans Jensens Vej løber fra B 1903's baner i vest til Bernstorffsvej i øst. Der er ganske kort gå-afstand til Rygaards Skole, men Gentofte Skole samt Kildegård Privatskole er også nær ved beliggende. Udfaldsvejene nås let og offentlige transportmidler finder man på Bernstorffsvej og Hellerup Station.


Ejendommen:
Ejendommen er opført med rødt tegltag. Villaen er opført i stilarten bedre byggeskik, har fine murværksdetaljer og en smuk symmetrisk gadefacade. Der er en fin buet ind- og udkørsel til ejendommen med god plads til holdende biler. Bygningen er trukket ud mod vejen, således at den 1.154 m2 store grund og dejlige sydvestvendte have rigtig kommer til sin ret. Villaen har tidstypiske træk, som stuk, flotte paneler, fyldningsdøre og palævinduer.

Villaen har en karakteristisk hoveddør, der fører til vindfang og gæstetoilet. Trappeforløbet går helt til øverste etage på 2. sal, hvor man finder loftet. I stueetagen er der møblerbar repos, herreværelse, opholdsstue med karnap med udgang til terrasse og haven. Fra opholdsstuen er der via glasdøre bred åbning til spisestuen. Mellemgang fører til køkken, bagdør, samt trappe til kælder. Det vil være oplagt at fjerne væggen mellem køkken og spisestue, for at få et køkkenalrum og optimere lysindfaldet mellem de to rum. Førstesalen indeholder repos og to afdelinger: Børneafdeling med to værelser og forældreafdelingen med badeværelse og separat toilet, værelse med skabsvæg, samt stort soveværelse med udgang til altan, hvorfra der er en dejlig udsigt over haven. Trappen fører herefter op til et stort uudnyttet loft.

Kælderen har en god loftshøjde og indeholder: Forrum med vaskemaskine, stort køkken med god siddeplads, gang med skabe til vinkælder og stort godt værelseslignende rum (i dag opdelt i to). Der er garage, samt carport og udhus.