Svanevænget 34, 2100 København Ø

Imponerende enderækkehus på Svanevænget med stor grund, pragtfuldt lysindfald og masser af plads

Området:

Svanevænget ligger som en ca. 800 meter lang vej mellem Strandvejen i vest og Strandpromenaden i øst. Området er en lille perle helt ud til den nye strand og tæt på byen. Beliggenheden kan ikke være bedre! Svanevængets store rækkehuse er inspireret af engelsk forbillede med smukke rum og fine detaljer. Når man åbner døren i dette rækkehus og ser mod øst, ser man ud mod Svanemøllebugten, og er ikke mere end et par minutters gang i slåbrok til stranden og en hurtig dukkert i Svanemøllebugten, ligesom lystbådehavnen er lige om hjørnet. København City nås på cykel på 10 min, ligesom Svanemøllen Station er i gå-afstand.


Ejendommen:

Rækkehusbebyggelsen på Svanevænget er bevaringsværdig i kategori 3 ifølge Kulturarvsstyrelsens SAVE arkiv. Historien om bebyggelsen tager sin begyndelse med den navnkundige Harald Simonsen (også kaldet "Guld Harald" - Erna Hamiltons far), der i 1920'erne erhverver et stort areal ved Svanemøllen for at igangsætte byggerier, som kunne anvende materialerne fra hans tømmerhandel og teglværker. På denne måde imødegik han den økonomiske krise og fik bl.a. opført rækkehusbebyggelsen på Svanevænget 6-34. Arkitekten, der blev udvalgt, til at tegne bebyggelsen blev Louis Hygom, som var en af datidens kendte nyklassicistiske arkitekter. Louis Hygom dyrkede det klassiske formsprog og var inspireret af engelske impulser fra blandt andet the Arts and Crafts Movement. Bebyggelsen blev præmieret af Københavns Kommune.

Nuværende ejere har beboet rækkehuset siden 1997 og har løbende vedligeholdt ejendommen. Dette er gjort med respekt for ejendommens tidsånd og stil. Der er således skiftet tag for ca. 15 år siden, der er installeret fjernvarme og de oprindelige vinduer er renoveret og fremstår pæne. Dog må køber forvente at foretage en vis modernisering. Der er en repræsentativ stenbelagt forhave mod Svanevænget og et fint trappeløb, der byder den besøgende velkommen. Ejendommen indeholder entré/vindfang med garderobe, gæstewc, samt trappe til 1. sal. Der er åbent køkken til spisestue mod øst, hvorfra der er dobbeltdør til opholdsstue med brændeovn og udgang til stor træterrasse og haven. Der er bred åbning til charmerende pejsestue med pejseindsats. Der er trappeforløb til førstesalen. Der er bonede egeparketgulve i stuerne og et rigeligt lysindfald fra de store vinduespartier mod øst og syd. Alle stuerne har fin stukkatur og ligger en suite.

Førstesalen indeholder repos med skab, samt fordelingsgang til kontor/værelse, samt fint værelse med åbning til meget stort værelse (tidligere 2 værelser) - begge vender mod syd og med udsigt mod haven. Der er endvidere stort walk-in closet samt forældreafdeling med stort værelse med fransk altan og direkte adgang til dejligt badeværelse med brus og badekar/jacuzzi. Fra forældreafdelingen er der "ejendomsmæglerkig" mod Svanemøllebugten. Fra reposen er der endvidere trappe til 2. salen, der indeholder et pragtfuldt stort værelse/alrum med udsigt over området og bugten. Der er endvidere mindre rum med skabe.

Kælderen har en god loftshøjde og indeholder flere gode rum. Der er kælderhall med viktualierum, stort alrum med dør ud til haven, fyrkælder, depot, lille vinkælder, vaskekælder, samt stor kælderentré med udgang til forhaven.

Til ejendommen hører der endvidere garage/udhus.

Alt i alt er det en usædvanlig ejendom. Ejendommen er kendetegnet ved det generøse dagslys i de mange stuer og værelser og den særlige stemning, man oplever, når man er der.