Grøndalsvej 19, 2000 Frederiksberg

Eftertragtet funkisvilla på Grøndalsvej med solrig have og 56 m2 stort anneks

Området:

Grøndalsvej ligger i det eftertragtede 5. Juni Plads kvarter og er en af Frederiksbergs mest attraktive og stille veje. Indkøb, gode institutioner og skoler, samt offentlig transport med buslinier, S-tog/Metro findes inden for gåafstand.

Ejendommen:

Villaen er præmieret og opført i 1930 af arkitekt Knud Thorball til egen bolig. Ejendommen fremstår som del af en homogen husrække på vejen. Huset ligger på en 975 m2 stor grund med sydvendt ugenert have.

Villaen fremstår vel vedligeholdt og sælger har nænsomt renoveret og fornyet ejendommen, så den i dag fremstår som en moderne og tidsvarende bolig. Arkitekt Knud Thorball opførte desuden i 1941 en separat anneksbygning, hvor han havde sin tegnestue. Denne bygning har i dag erhvervsstatus og ligger i bunden af den store grund fuldstændig uden gene for hovedejendommen. Renovering og fornyelser er gennemført med respekt for husets originalitet.
Villaen indeholder: Entré med skabsgang og moderne karbadeværelse med varme i terrassogulvet samt to gode børneværelser, hvoraf det ene har en stor lys karnap. Den store stue har et pragtfuldt lysindfald og spændende arkitektoniske detaljer. Fra stuen er der udgang til en delvist overdækket ca. 50 m2 stor terrasse. Stuen er åben til lyst, moderne køkken, hvorfra der er udgang til den anden af husets to terrasser. Haven er helt lukket og privat. Forældresoveværelset har en stor indbygget skabsvæg. Kælderen/underetagen fremstår flot og ligger meget højt i forhold til gadeniveau. Her er højt til loftet, gulvvarme, og flere gode rum: Kontor med store vinduer, fantastisk bryggers med mange skabe, viktualiekælder, endnu et stort værelseslignende rum, gæstetoilet og separat badeværelse med brus og en kældergang med flot terrassogulv og udgang til forhaven.

Anneksbygningen på 56 m2 har egen indgang fra Grøndalsvej og er afskærmet mod hovedbygningens grund med mur. Det charmerende anneks indeholder: Lille entré, mindre toilet med brus, stor stue med kamin samt 2 mindre værelser. Stuen har store sydvendte panoramavinduer og er åbent til køkken. Der er udgang til separat, hyggelig gårdhave med skur.

Der er tillige garage opført i husets stil, ligesom der er cykelskur og udhus opført på grunden.