Solvænget 15, 2100 København Ø

Imposant funkisvilla i Svanemøllekvarteret med 6 soveværelser

Området:
Denne ejendom er beliggende i et af Københavns mest eksklusive villaområder vis a vis Øresund. Her er der hyggelige små veje, hvor beboerne hilser på hinanden og vandrer frem og tilbage til og fra morgendukkerten på Svanemøllestranden i deres morgenkåber. Når man befinder sig på Solvænget, føler man ikke, at man er inde i København - alligevel er byens puls lige rundt om hjørnet.

Ejendommen:
Ejendommen er opført i 1936 og er optimalt udlagt på den 830 m2 store grund, således at ejendommen er trukket ind på grunden for at optimere sol- og lysindfaldet. Villaen ligger således med forhaven stik mod syd indeholder 278 m2 beboelse samt 120 m2 kælder. Ved ankomst til villaen mødes man af en entré med plads til at hænge overtøjet. Herfra er der ligeledes adgang til gæstetoilet og garderobe. Fra entréen træder man ind i en meget stor og herskabelig trappehall med charmerende hjørnepejs. Fra trappehallen er der adgang til opholdsstuen, der ligesom den tilstødende spisestue har alle de klassiske dyder med højt til loftet, flotte lyse sildebensparketgulve og stukkatur. Nuværende ejere har fået tegnet og opført en meget smuk indbygget reol i hele den ene vægs længde. Reolen er i kirsebærtræ og skaberen bag reolen er arkitekt Hanne Aandahl, som er elev af Poul Gernes. Der er dobbelte døre fra opholdsstuen til både hallen og spisestuen. Der er i øvrigt tale om 2 lige store stuer på i 5 x 7 meter eller i alt 70 m2, hvor der er plads til alskens arrangementer. I forbindelse med - men separat fra - spisestuen ligger spisekøkkenet, hvor der er rigelig plads til både madlavning samt spisende gæster. Overalt i stueetagen er der en flot loftshøjde, som man kender den fra 1930'erne.

Ad svungen trappe føres man til ejendommens førstesal, som fra reposen er optimalt opdelt i henholdsvis forældre- og børneafdeling. Forældreafdelingen indeholder et imponerende master-bedroom, som har skabsvæg og udgang til en dejlig stor og overdækket altan med kig til vandet. Ydermere forefindes der et lækkert badeværelse med kar og brus samt et mindre værelse/kontor. Også badeværelset her er tegnet af Hanne Aandahl, hvor hun har lagt vægt på indretningen og også tegnet vaskeskabet i kirsebærtræ. Børneafdelingen indeholder fordelingsgang, badeværelse med brus, 2 mindre værelser/kamre, samt 2 rummelige værelser, som ethvert barn drømmer om. Kælderen er på 120 m2 og indeholder flere gode rum, herunder vaskerum, fyrkælder med fjernvarme, depot, skabsrum med udgang til baghaven, stort alrum med skabe samt et værelseslignende rum og yderligere et depot.

Endvidere er der garage, carport og cykelskur.

Der er således tale om en rummelig og velbeliggende ejendom, som kan huse selv den helt store familie. Villaen tilbyder vidunderlige leverum, som sikrer privatlivets fred og anonymitet, men også nærhed til Øresund og alle Københavns herligheder.