Sturlasgade 12B, 2300 København S

Området:

Området omkring Islands Brygge har igennem de seneste årtier udviklet sig mærkbart. Fra at være et området med let industri og arbejderboliger finder man i dag et eksklusivt nærmiljø i tæt samspil med såvel Christianshavn som Indre By. De tidlige veje i området blev opkaldt efter De Islandske Sagaer og byer på Island. Blandingen af nye bygninger og den ældre bebyggelse fungerer rigtig godt. Der bor ca. 13.000 mennesker i området, hvilket også kræver et righoldigt udvalg af indkøbsmuligheder - om man vælger Irma eller det nærved beliggende Fisketorv, hvor man også finder Føtex, biografen samt shoppingcentret. Sturlasgade går på Islands Brygge, hvor du finder Havneparken og Havnebadet. Du vil også støde på en række små hyggelige cafeer og restauranter, der er placeret langs Bryggen. Boligen ligger tæt på skole samt gode forbindelser med offentlige transport i form af S-tog og metrostationen på Islands Brygge.

Hovedejendommen:

Hovedejendommen er opført i 1924 med senere tilbygninger. Oprindeligt husede ejendommen blyantsfabriken (med ét k), hvor de berømte "Viking" blyanter blev produceret. I 1985 blev ejendommen udstykket i erhvervsejerlejligheder og dermed blev Ejerforeningen Blyantsfabrikken stiftet. Igennem de seneste 10 år har ejendommen gennemgået en stor forandring fra at være udelukkende erhverv med smede- og autoværksteder, samt liberalt erhverv til i dag at være en blanding af boliger og kreative virksomheder inden for blandt andet design, fotografi og arkitektur.

Lejligheden:

Denne lejlighed er beliggende i én af sidebygningerne, der huser tre lejligheder Denne bolig er den største med 140 m2 bolig og 60 m2 erhverv. På den ligeså store tagterrasse er der 8 m2 lyst trappehus, der indgår i beboelsen, samt 6 m2 overdækket terrasse. Der er masser af lys og sol på tagterrassen. Nuværende ejer har opdelt lejligheden i to enheder med hver sin indgang. De kan let føjes sammen igen. Sælger har erhverv i den ene del og bolig i den anden. Begge enheder fremstår med en imponerende loftshøjde, hvor sælger har bevaret det rå look med pakhusoplevelse; her er store åbne rum, glittede betongulve, rå, malede vægge og godt lysindfald. I boligdelen er der entré og badeværelse med varme i gulv, brus og maskiner. Der er fra entréen åbent til køkken/stue-forløb med opholds- og spisestue i ét i forbindelse med køkkenet. Lysindfaldet suppleres med de mange loftsvinduer. Der er i dag halvvæg til værelse og dør til stort soveværelse; men planløsningen kan flyttes rum, som køber nu finder det mest attraktivt (kræver dog godkendelse). Fra stuen er der en svævende trappe til trappehus med overdækning og en fuldstændig fantastisk tagterrasse på næsten 200 m2.”Erhvervsenheden” er i dag separat fra beboelsesenheden, idet der er opført en væg. Denne del af lejligheden indeholder et stort højloftet rum med åbent køkken, badeværelse med brus og varme i gulvet, samt plads til vaskemaskine. Over badeværelset er der indrettet sovehems med kontorplads (ej godkendt til beboelse). Der er i øvrigt to parkeringspladser, der hører til lejligheden.