Carit Etlars Vej 3, 2840 Holte

Området:

Carit Etlars Vej er en kort, børnevenlig vej, der løber mellem Dronninggårds Allé og Skovmindevej i Holte. Vejen er opkaldt efter den danske forfatter til "Gøngehøvdingen" og er beliggende i et af de absolut mest attraktive områder i Rudersdal Kommune. Der er således blot et stenkast til Furesøens rekreative områder og til det grønne område ved Vejlesø og Dronningestien som fører til Malmmosen og Næsseslottet. Skoler og institutioner ligger også i nærheden og de daglige indkøb kan klares i Holte Midtpunkt.


Ejendommen:

Villaen er opført i 1935 og tilbygget i 2011. Ejendommen er flot udlagt på en 1.006 m2 stor grund, med en dejlig forhave med eftermiddags-/aftensol og en velanlagt have med sol hele dagen. Villaen har i de nuværende beboeres ejertid gennemgået en transformation fra en mindre villa med et lidt lukket udseende til en lys, åben og funktionel bolig. Man har udover at udvide ejendommen betragteligt blandt andet installeret naturgasfyr, hulmursisoleret, fornyet taget med fast undertag og isoleret loft. Der er nye zinktagrender, VVS-installationer og rør, ligesom at al el er trukket i rør og fibernet er lagt ind i alle rum. Villaen er fuldmuret og man har ved udvidelsen været tro mod byggestilen og kvaliteten. Familiens mantra ved den gennemgribende renovering af villaen var at lade lyset sejre. For netop dét gribes man af fra det sekund, man træder ind i villaen. Lysindfald fra oven, lysindfald fra siden og tværsnit igennem rummene, hvor der generøst er åbnet op mod haven via glasdøre, hvor lyset strømmer ind fra morgen til aften. Husets loftshøjde og vinduesplacering er med til at sikre det rigelige lysindfald på begge husets etager. Det er lykkedes at fastholde ejendommens tidsånd og særpræg anno 1935 samtidig med, at man med et stilsikkert greb har formået at skabe en moderne villa.

Villaen indeholder 206 m2 fordelt på to etager og en mindre viktualie- og vinkælder på ca. 6 m2. Der er en fin ankomst via integreret indgangsparti til entré med trappehall, garderobe og glasdøre til de tilstødende stuer. Der er et 8 m2 stort badeværelse med brus, indbyggede skabe og plads til vaskemaskine/tørretumbler. Dernæst møder man et godt stueforløb (opr. 2 stuer) med stuklofter og trin ned til spisekøkken. Det gennemgående lys i stuen sikres blandt andet via dobbelte glasdøre, der fører ud til to hårdttræsterrasser mod sydøst respektive nordvest. Også i spisekøkkenet er der glasdør til terrassen og glasdør i forbindelse med gårdsplads og udhus. Fra opholdsstuen er der dobbelte, sprossede glasdøre til kontor/tv-stue. Gulvene i stueetagen er de oprindelige i egeparket og nyt gulv i egeplank i køkkenet. Førstesalen er belagt med Dinesen plankegulv og både den store repos og forældresoveværelset er bragt til kip med fritlagte spær, hvilket giver både luft og stemning. Reposen er rummelig med et lille “bibliotek" og læseplads, dernæst er der et godt børneværelse mod vest med indbygget skab og rytterkvist. Der er endnu et stort, lyst værelse som ville kunne opdeles. Forældreafdelingen ligger separat med badeværelse med kar og kig til stjernerne. Soveværelset er rummeligt og har fransk altan med dobbeltdør med udsigt over haven og en enkelt fransk altan med et lille kig til Furesøen. Der er desuden et isoleret loftsrum med god plads til opbevaring. Det charmerende udhus er isoleret og velindrettet med skabe og arbejdsbord, udvendig har det brændekasse og et udhæng, som man kan sidde under og nyde haven de sene sommernætter. Der er også en ældre carport samt et ældre udhus til haveredskaber og -møbler.