Fredens Plads 1, 1., 2920 Charlottenlund

219 etagemeter villalejlighed centralt beliggende i Charlottenlund med egen havedel, stor altan og carport

Området:

Fredens Plads er en blind vej, der løber fra Fredensvej og ender blindt i gangsti, der fører til Gyldenlundsvej og Charlottenlund Skov. Oprindelig fortsatte Norasvej helt til Fredensvej, men man valgte af praktiske grunde at anlægge den nuværende vej i 1921. I samme åndedrag kan man sige, at Charlottenlund Skov ikke er mange meter væk, og der er da også en herlig udsigt mod skoven fra denne lejlighed. Beliggenheden er central for indkøb på Jægersborg Allé og Ordrupvej, ligesom Ordrup Skole, fritidsordning og Ordrup Bibliotek er få hundrede meter væk.


Hovedejendommen:

Denne meget store villa blev opført i 1896 af arkitekt Andreas Jensen i stilarten historicisme. Der er valmtag med skifer og facader med lodrette skulpturelle søjler, ligesom man kan finde detaljer i natursten, puds og cement. Der er retkantede vinduer og pudset sokkel. Der er tale om et meget fint og tidstypisk hus. Hovedejendommen er smukt udlagt på den 1.040 m2 store grund.

Lejligheden:

Denne villalejlighed er beliggende på 1. og 2. sal af den store bygning. Via fælles opgang finder man hoveddøren på reposen mellem stuen og førstesalen. Lejligheden indeholder 155 m2 beboelse og en 2. sal på 64 m2, der er registreret som loft, men er udnyttet med gang og to store værelseslignende rum. 2. salen er ikke godkendt til beboelse. Villalejligheden er igennem de senere år blevet moderniseret, så den fremstår i indbydende stand. Nuværende ejer har anstrengt sig for at bevare den række af tidstypiske særpræg, som kendetegner ejendommens historik. Tidsånden anno 1896 er således en del af den fine lejlighed; der er højloftede rum, dobbelte døre mellem stuerne, stukkatur, flotte paneler og døre, samt smukke gulve. Fra hoveddøren er der trin til repos med garderobeplads, dør til gang med skab, gæstebadeværelse med brus og varme i gulvet, kammer, samt endnu et badeværelse med brus holdt i samme stil, walk-in closet til forældresoveværelse. Mod sydvest ligger der tre stuer en suite: Den første er en smuk karnapstue med svensk kamin og indbygget reolvæg, herefter følger en meget stor spisestue med brændeovn og en smuk reol - og vitrineskabsvæg. Der er udgang til ca. 12 m2 stor altan fra spisestuen. Den tredje stue er et stort køkkenalrum, hvorfra der er dobbelte døre med udgang til altanen. Altanen, der er sydvendt, har en rigtig god størrelse og en flot udsigt mod Charlottenlund Skov. Køkkenet er holdt i lyse og klassiske elementer. Den snoede trappe fortsætter helt til anden salen, hvor der er et stort og lyst værelseslignende rum, der kan opdeles i to, samt endnu et værelseslignende rum med kvist. Begge rum har Veluxvinduer. Der er også flere store skunkrum til opbevaring. I kælderen er der et stort værksted/depot, som lejligheden har brugsret over. Der er endvidere fælles vaskekælder, tørrekælder samt fyrrum, hvorfra der er udgang til baghaven. Der er indkørsel fra Gudrunsvej til carport og udhus, der hører til lejligheden. Den store have har de to familier, der bebor lejlighederne, valgt at holde uopdelt. Skulle køber ønske det, kan haven imidlertid let opdeles, idet man har særskilte brugsrettigheder.