Geelsdalen 6, 2830 Virum

Spændende arkitekttegnet familievilla på attraktiv adresse

Område:

Geelsdalen er en ca. 350 m lang villavej, der løber fra Geelsvænget til Holmeparken. Beliggenheden kan næste ikke være bedre i Virum. Her er gåafstand til Ørholm, Virumhallen, Fuglsanggårdsskolen, Geelsgårdskolen, børnehave, børnehuset og Svømmehallen, samt Virum torv hvor alle indkøb kan klares. Desuden ligger Den Grønne Legeplads, Geelskov, Kirkeskoven og Det Danske Schweiz inden for kort afstand.


Ejendommen:

Denne etplansvilla med delvis kælder er opført i 1955 af arkitekt Axel Jürgensen som bolig for ham selv og hans familie. Han opførte samtidig naboejendommen i samme stil og tidsrum for anden familie. Ejendommen er et fint eksempel på byggestilen ”Efterkrigstidens modernisme”, der skulle udtrykke rene former, lige linjer og funktionalitet. Det må man i høj grad sige, at ejendommen gør; der er store vinduesflader, åbne rum, og flere rum har mere end én funktionalitet. Ejendommen er flot udlagt på den 668 m2 store grund, så lysindfaldet fra syd og vest dominerer; terrasserne er således solrige og godt placeret på grunden. Der er endda en stor grøn plæne imod naboen, hvor der er plads til boldspil og leg. Der er en fin ankomst til ejendommen, hvor der er brostensbelagt indkørsel og overdækket ankomst til fordøren, hvor der i øvrigt også er udgang fra tilbygningen og udhus. Villaen har en rigtig god planløsning med vindfang med indbyggede skabe, der fortsætter ind i forstuen, der er åbent til havestue/spisestue og det åbne Unoform-køkken. Der er en smart funktionel anordning, hvor to brede døre kan åbnes op ind til det store forældresoveværelse, der er praktisk, når der skal holdes familiefest med mange gæster. Der er udgang til terrasse og haven fra havestuen/spisestuen og i øvrigt et dejligt lysindfald. Der er gang med indbyggede skabe og adgang til badeværelse med brus i lys marmor og endnu et soveværelse. Fra havestuen/spisestuen er der trin op til en rummelig opholdsstue med pejs. Der er bred åbning til den såkaldte ”tegnestue”, som nuværende ejer brugte til kontor – og herfra er der nedgang til kælder. En detalje er den flotte trappe med forskudte trin, der fører ned til det store værksted, viktualierum og fyrkælder/vaskerum. Tilbygningen fra 1964 indeholder fordelingsgang med udgang til forhaven, gæstetoilet, værelse med indbyggede skabe, samt stort værelse, med store lysflader både fra vinduerne mod syd og tagvinduerne. Der er udgang til terrasse og have fra dette værelse – og faktisk store vinduer, der i dag er lukket, men kan åbnes op mod tegnestuen og give endnu mere lys.