Ordrupvej 38, st. th., 2920 Charlottenlund

Velbeliggende andelslejlighed med adgang til havedel midt i Charlottenlund

Området:

Ordrupvej er et hovedstrøg centralt placeret for indkøb, busforbindelser og Ordrup Station, ligesom der kun er en kort gå-tur til Christiansholms Mose, Ordrup Krat og Dyrehaven. Der er kort afstand til Skovgårdsskolen, Sankt Joseph Søstrenes Skole, Ordrup Skole og Ordrup Gymnasium.


Hovedejendommen og foreningen:

Andelsboligforeningen Holmegaarden blev stiftet i 1924, og året efter, 6 juni 1925, blev grundene 7ia og ib af Ordrup, Holmegaardsvej og Kirsten Piils Vej, købt til den nette sum af 124.000 kr. På grunden lå "Holmegaard", en nedslidt bondegård, der blev revet ned. Herefter påbegyndte man at opføre en ny fireetagers boligkarré i nyklassicistisk stil efter tegninger af arkitekt Henning Jørgensen. Holmegaarden stod færdig året efter i 1926.

A/B Holmegaarden er en andelsboligforening i Charlottenlund, i den nordlige del af Gentofte. Foreningen består af 59 lejligheder og fire butikslejemål i en firlænget karré omkring et lukket gårdareal. Ejendommen er i fire etager og afgrænses af vejene Ordrupvej, Holmegårdsvej og Kirsten Piils Vej samt en passage mellem de to sidstnævnte. Til ejendommen hører, foruden det hyggelige gårdrum, også en mindre prydhave, "Rosenhaven", samt et mindre antal garager med tilhørende forplads. Af fællesfaciliteter kan endvidere nævnes cykelkældre, vaskekældre, lejeplads, motionsrum samt fælles- og bestyrelseslokaler.


Lejligheden:

Denne lejlighed er beliggende i en høj stueetage og består af 135 m2, hvor af noget af arealet ligger forskudt og i gadeplan. Det er samme familie, der har beboet lejligheden siden 1963 og nu har valgt at udbyde den til salg. Lejligheden har brugsret til mindre havestykke mod Kirsten Piils Vej, ligesom der er brugsret til stort kælderlokale, hvortil der er adgang fra lejligheden, samt mindre loftsrum.
Lejligheden trænger til istandsættelse og indeholder: Entré med plads til overtøjet og herfra er der dør til rummelig opholdsstue med udgang til altan med nedgang til havestykke, hvortil ejer har brugsret. Fra opholdsstuen er der bred åbning til spisestue/soveværelse med fransk altan mod gården, fordelingsgang til ældre køkken med udgang mod bagtrappen, kammer og ældre badeværelse med kar. Fra entréen er der desuden trappe til tidligere butikslokale, hvor den kreative køber virkelig kan udfolde sig. Her er store vinduespartier mod Ordrupvej og Kirsten Piils Vej og et smukt lysindfald. Der er endvidere trappe til det store kælderlokale.